Witajcie!
Dzisiaj będzie słodko, kolorowo i stylowo, a wszystko to za sprawą słodkich bufetów, które coraz częściej pojawiają się na polskich weselach. Ja zachęcam Was, do wykorzystywania tego prostego pomysłu na innych eventach. Candy bar jest świetnym dodatkiem do każdego przyjęcia. Zrobi furorę za równo wśród dzieci jak i dorosłych, bo kto nie lubi słodkości? Będzie świetnym dodatkiem na wesele, komunię, chrzciny, urodziny, zjazdy rodzinne, imprezę firmową, czy choćby na wieczór panieński. Możliwości stylistyczne w tym zakresie są ogromne, dzięki czemu możecie dostosować go do swoich potrzeb, aby stanowił dodatkową dekorację waszego przyjęcia. Dopasowany do kolorystyki i wystroju wesela będzie cieszył zarówno podniebienie jak i oczy gości.
Candy bar możecie zamówić w cukierni, bądź w firmie specjalizującej się w tej dziedzinie. Ceny zaczynają się od 350zł. i pną się w górę nawet do kilku tysięcy złotych. Oczywiście na cenę ma wpływ wiele czynników jak: rodzaj słodyczy, ich jakość, ilość, dekoracja itd. Oczywiście jeżeli jesteście kreatywni, macie trochę czasu i niezbędne materiały- możecie sami stworzyć tai Candy Bar.
Jak przygotować taki Candy Bar? Pamiętaj o kilku ważnych elementach:
1. Zadbaj o wygląd stołu na którym ustawione będą słodycze. Nie wystarczy tylko wyłożyć słodycze, trzeba także zadbać o ich oprawę. Pamiętaj, aby był on spójny z całością!
2. Układając słodycze pamiętaj o funkcjonalności. Nieodpowiednio ułożona wieża z ciastek, może runąć i zepsuć Twoją ciężką pracę, a brak łatwego dostępu do słodyczy, zniechęci gości do korzystania.
3. Eksponuj słodkości w przezroczystych, szklanych naczyniach- pamiętaj, aby były różnych rozmiarów i odpowiednio przyozdobione.
4. Podpisz wszystko- goście będą wiedzieli po co sięgają, a dodatkowo ozdobne karteczki wzbogacą wygląd stołu. Podpisywanie słodyczy jest też dużym ułatwieniem dla alergików i osób na specjalnych dietach. Będą mogli bez obaw sięgać po słodkości.
Co ustawić na takim stole? Możliwości są ogromne. Wszystko zależy od Ciebie i od Twojego przyjęcia. Obecnie słodycze dostępne są w każdym kolorze, kształcie smaku.Wybierz to co najbardziej odpowiada stylistyce Twojego przyjęcia. Najczęściej ustawiane na takich stołach są:
- bankietówki (ciasteczka na jeden gryz)
- deserki w małych kubeczkach
- wszelkiego rodzaju muffiny
- cake pops, czyli ciasteczka w formie lizaków
- cukierki,draże, żelki, pianki,lizaki
- czekoladki w różnej postaci
- ciepłe lody
- orzeszki, kandyzowane lub suszone owoce, migdały.
Jak widzicie możliwości są ogromne, tak jak i produkty potrzebne do stworzenia kącika słodkości. Zapewniam Was, że będzie to świetna atrakcja nie tylko dla dzieci. Inspirujcie się!!!
źródło: greenweddingshoes.com
źródło: greenweddingshoes.com
źródło: www.thegunnysack.com
źródło: www.thegunnysack.com
źródło:/www.ninerbakes.com
źródło: greenweddingshoes.com
źródło: Studio Castillero
źródło: brilliantbash.wordpress.com
źródło: southerninlaw.com
źródło: getmarriedideas.com
źródło: http://jeffwallacephotographer.com/
źródło: http://cameroningalls.com/
źródło: http://www.svetlanahillkovich.com/

















Brak komentarzy:
Prześlij komentarz